Home is where the anchor drops.

Gradient.png
Schermafbeelding 2022-03-08 om 15.29_edited.jpg

Floating Students

Floating Students droomt van een regeneratieve toekomst. Om deze droom waar te maken hebben wij een innovatief en gedreven team verzameld.

 

Samen geven wij elke dag 100% om de gebouwde omgeving te inspireren door een circulaire woongemeenschap te creëren en zodoende te transformeren.

 

Benieuwd? Klik hier!

OneWord.png

Waarom?

Er is een koerswijziging nodig om de huidige klimaatcrisis en de woningnood te omzeilen. Wij geloven dat een regeneratieve samenleving de manier is. Daarom zetten wij ons elke dag in om het pionierswerk te verrichten, en de wereld te laten zien hoe.

Dit doen wij door een binnenvaartschip om te bouwen tot een regeneratieve woongemeenschap. Een plek die werkt voor mens en natuur. Zo pakken wij sociaal en ecologische uitdagingen aan, en leggen wij het fundament van een regeneratieve samenleving.

Ecologie
De natuur op nummer één: dat is de ideologie van Floating Students. Omdat de mens gezond is als de natuurlijke omgeving dat is, zetten wij ons in om een gezonde omgeving te creëren voor mens én natuur.
Benieuwd hoe wij dit willen toepassen?
Klik hier.

Sociaal
Wij bouwen een verbonden woonomgeving voor gelijkgestemden. Een plek waar je je buren kent, met wie je de buurt inspireert. Een plek die de koers zet naar een verbonden wereld. Lees hier hoe wij dit willen waarborgen.

Innovatief
Een regeneratieve samenleving is mogelijk. Bij Floating Students brengen wij verschillende disciplines samen en komen zo tot een innovatief concept. Lees hier meer over onze kernwaarden.

“Een toekomst waarin wonen duurzaam en sociaal is.”

Verder gaan dan klimaatneutraal is het doel. Klimaatneutraal betekent namelijk dat je de omgeving geen schade berokkend. Wij denken vooruit, en streven naar regeneratie: een natuurherstellende impact maken, samen als mensheid zorg dragen voor onze omgeving en alleen de hoogstnodige middelen zo efficiënt mogelijk gebruiken. Een samenleving die stappen zet om de flora en fauna in de omgeving te herstellen en te doen floreren.

Concreet betekent dit dat onze woningen het ecosysteem stimuleren en daarmee biodiversiteit terugbrengen in de gebouwde omgeving. Bijvoorbeeld door groene gevels toe te passen, water te zuiveren, plaats te maken voor vogels en een veilige haven te creëren voor onderwaterleven. 

Samen wonen, en echt samen leven. Naast gedeelde verantwoordelijkheid, vooral veel gedeelde vreugde genieten. Door gebruik te maken van intelligent design stimuleert Floating Students een gemeenschappelijk bestaan, met ruimte voor initiatief en ondernemerschap.

Gradient_edited.png
Gradient.png
Teamfoto
LOGO_FloatingStudents_Wit-05.png